проба

За един по-ефективен и устойчив свят

Нашата компания Насекомо /Nasekomo/ цели да произвежда първокласни устойчиви продукти от насекоми за фуражната и селскостопанската индустрия.

Но ние сме много повече от ферма за отглеждане на ларви. Насекомо е високотехнологична компания, която разработва иновативно оборудване за зараждащата се индустрия за насекоми. Ние инвестирахме време, знания и опит в създаването на роботи и автоматизирани решения за отглеждане на насекоми. Разработваме и платформа за изкуствен интелект, която да е в помощ на бъдещите производители на насекоми.

За да представяме на потенциалните инвеститори това, което сме създали и това, което правим, изграждаме демонстрационно-производствен център край София. Той се намира в близост до магистрален път „Тракия“ и е отдалечен на около километър от село Лозен.

Планираме в близко бъдеще да изградим собствена фабрика в България, а след това и в Европа, използвайки технологиите, разработвани в нашия демо-производствен център.

 

Какво по-точно произвеждаме?

nasekomo село Лозен, миризми

Протеин от насекоми, който е алтернатива на рибното брашно и на соевите фуражи. Той се използва под формата на брашно в храни за вашите домашни любимци, за декоративни рибки, а отскоро и в храни за някои селскостопански животни.

С нашия протеин храните на домашните любимци и декоративните рибки са високо питателни, много по-грижовни за тяхното здраве и дълголетие!

Снимка на масло от ларви

Нашето рафинирано масло от ларви на екзотичната «Черна муха – войник» е богато на средноверижни мастни киселини с ползи за цялостното здраве на животните. То съдържа 61% наситени, 24% полиненаситени, 15% мононенаситени мастни киселини.

Снимка на почвен подобрител

От остатъчните продукти в нашето производство създаваме аналог на органична тор, богат на основни микроелементи за растежа на растенията. Когато започнем да го произвеждаме масово, ще можете да опитате неговата живителна сила във вашите дворове и за саксийните ви цветя. Всички ще ви завиждат за здравите, едри, буйно растящи и красиви цветя и зеленчуци!

 

 

Какво ще представлява демо-центърът, който изграждаме край село Лозен?

 

Производството ни е от затворен тип и няма общо с принципа на работа на т.нар. отворени ферми за ларви. Край село Лозен изграждаме малка производствена база от демострационен тип, където ще се намира нашият административен офис и нашият „шоу – рум“ за инвеститори от цял свят.

За да научите повече, разгледайте тези информационни материали:

 

Искате още информация?

В тази презентация ще откриете много детайли за нас, нашето производство и нашата отговорност към природата и хората: